TEBA

Lavrov'dan "Wagner" mesajı

Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Wagner’in Mali ve Orta Afrika’daki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı.

Rusya'da Wagner'in başlattığı isyan 1 günde sona erdirilirken, paralı asker grubu için nasıl bir karar verileceği merak ediliyordu.

Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov'dan Wagner'in akıbeti ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Wagner ayaklanmasının Rusya’nın dostlarıyla ilişkilerini değiştiremeyeceğini vurgulayan Lavrov, "Wagner, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki faaliyetlerini sürdürecek." dedi.

RT'ye verdiği röportajda Lavrov, “Wagner üyeleri orada eğitmen olarak çalışıyor. Bu iş elbette devam edecek.” dedi.

FSB soruşturması devam ediyor

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağı açıklanmıştı. Ancak Rus basınında yer alan haberlere göre Prigojin hakkında açılan soruşturma devam ediyor.

Rusya'nın en büyük üç haber ajansı ve Kommersant gazetesi, isimsiz kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin hakkında isyan çıkarmaktan dolayı başlatılan ceza davasının hala sürdüğünü aktardı.

Rusya’da Wagner paralı asker grubunun kısa süreli isyanı sonrası Savunma Bakanı Sergey Şoygu ilk kez görüntülendi. Rusya Savunma Bakanlığı, bugün Şoygu ile Albay Zapad (Batı) askeri grubu komutanı General Yevgeny Nikiforov ile birlikte helikopterde olduklarını gösteren bir görüntü paylaştı.

Sessiz olarak yayınlanan görüntülerde Şoygu’nun, Nikiforov’dan Zapad askeri grubu tarafından yönetilen bir komuta noktası üzerinde uçtukları görüldü. Rusya'nın Zvezda Savunma Bakanlığı TV kanalı tarafından yapılan açıklamada, fiziksel olarak zarar görmemiş ve soğukkanlı görünen Şoygu’nun, Ukrayna’da cephelerdeki mevcut durumla ilgili Nikiforov’dan bilgi aldığı belirtildi. Şoygu'nun ziyareti sırasında Zapad askeri grubu için yeni yedek kuvvetler kurulduğu ifade edilirken Rus ordusunun, düşmanın askeri teçhizatını ve taktik alanlardaki personellerini tespit etme ve imha etme konusundaki yüksek verimine dikkat çektiğini bildirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.