TEBA

“KYB ve KDP isterse 3 hafta sonra seçim yapılır”

Gündem

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Siyasi Büro Üyesi Sadi Ahmed Pire, “KYB ve KDP (Kürdistan Yurtseverler Birliği) isterse 3 hafta sonra seçim yapılır.” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Siyasi Büro Üyesi Sadi Ahmed Pire, “KYB ve KDP (Kürdistan Yurtseverler Birliği) isterse 3 hafta sonra seçim yapılır.” dedi.

Sadi Ahmed Pire, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimleri ile KYB ve Değişim Hareketi’nin (Goran) birleşmesine değindi.

Pire, "Goran Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği aynı kaynağa ve entelektüel temele sahiptir. Siyasi piyasada düşmanları tarafından aynı gözle muamele görürler.” dedi.

Yarın KDP ile KYB arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve IKBY Parlamento seçimlerinin ele alınacağı toplantıya da değinen Pire, “KYB ile KDP'nin bir an önce bir araya gelmesi gerekiyor ki, çatışmayı sona erdirmek için yapılan açılım, görüşme ve yakınlaşmalar bir iki maddede kalmasın.” açıklamasında bulundu.

“Şu anda sıkıntı yaratan, seçimlerde kota meselesi ve aslında bu konunun yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. KYB kota yoluyla açılan kapı ve pencereler aracılığıyla kandırılmak istemiyor.” diyen Pire, “Daha önce de belirttiğim gibi, maç başlamadan önce karşı tarafa 11 gol yazılamaz.” ifadesini kullandı.

KYB’nin Irak Meclisi seçimlerinde kullanılan seçmen kütüğünün IKBY Parlamento seçimlerinde kullanılmasını istediğini söyleyen Sadi Ahmed Pire, “Hiçbir şekilde oluşumların azaltılması ve mahrum bırakılmasından yana değiliz, bu KYB'nin şahsiyetini ve itibarını zedeleyecektir.” diye konuştu.

KDP ile KYB’nin parlamento seçim tarihine nasıl yaklaştığına değinen KYB Siyasi Büro Üyesi Pire, “KYB ve KDP isterse 3 hafta sonra seçim yapılır.” dedi.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani tarafından alınan karar doğrultusunda, IKBY Parlamento seçimleri 18 Kasım 2023’te düzenlenecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.