TEBA

Komsiyondan Barzani'nin seçim mektubuna yanıt

Gündem

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento seçimlerinin 18 Şubat 2024’te veya sonrasında yapılması önerisinde bulundu.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'nin parlamento seçimlerine ilişkin gönderdiği mektuba yanıt verdi.

Seçim Komisyonu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, IKBY Parlamento seçimlerinin 18 Şubat 2024'te veya bu tarihten sonra yapılması önerisinde bulundu.

Komisyonun, Irak il genel meclisi seçimleri ile IKBY Parlamento seçimlerinin farklı teknik gereksinimleri olduğu için ikisini aynı tarihte yapamayacağı aktarılan açıklamada, "Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, komisyondan 18 Aralık'taki il meclisi seçimlerinin yanı sıra parlamento seçimlerinin de denetlemesini istedi, ancak aynı gün iki seçim yapamayacağımız için özür dileriz.” denildi.

IKBY’yi kapsamayan İl meclisi genel seçimlerinin 18 Aralık’ta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

IKBY Başkanlığı 12 Temmuz’da Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonuna gönderdiği mesajında, 18 Aralık'ta yapılacak il meclisi seçimleriyle birlikte IKBY Parlamento seçimlerini de denetlemesini istedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.