TEBA

KDP'den PKK'ya sert yanıt

Gündem

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmut Muhammet, terör örgütü PKK’ya ilişkin açıklamalarda bulundu.   Muhammet, “Çok hassas dönemlerde PKK yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ve davranışlar Kürdistan halkı ve kurumları için baş ağrısı olmuştur.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmut Muhammet, terör örgütü PKK’ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhammet, “Çok hassas dönemlerde PKK yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ve davranışlar Kürdistan halkı ve kurumları için baş ağrısı olmuştur.” dedi.



Muhammed, PKK yetkililerinin yaptığı açıklamalara hitaben, “PKK’nın son açıklamasında tehdit, sorun yaratma, istikrarsızlığa sebebiyet vermek, gerçeklerden uzak amaçlar açık bir şekilde görülüyor. PKK’nın bu tavırları yeni değildir. Onlar yasa dışı ve şüpheli işleri ile Kürdistan halkının hayatını tehlikeye atmaktadır.” ifadelerinde bulundu.


"PKK açık bir şekilde Kürdistan bölgesi ile çekişme içerisinde"



KDP Sözcüsü Muhammet, “PKK açık bir şekilde bölge ile bir çekişme içerisinde ve halkın hayatını ayrıca Kürdistan bölgesinin çıkarlarına karşı tehlike yaratıyor. Nerede Kürt varsa kendilerini o bölgenin sahipleri sanıyor ve Kürtleri de misafir olarak görüyorlar.” şeklinde konuştu.



PKK Yürütme Kurulu Üyesi Murat Karayılan, yaptığı bir açıklamada, “KDP bazı alanlarda savaşa hazırlık yapıyor. Ciddi gözlem ve bilgimiz olmasaydı bunu söylemezdik.” ifadelerini kullandı.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.