TEBA

ITC, yolsuzluk yapanların en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istedi

Gündem

Irak Türkmen Cephesi (ITC) kamu malının çalınması ve mali krize neden olanların en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi.     ITC Basın Bürosu tarafından paylaşılan bildiride şunlar yer aldı:   Irak Türkmen Cephesi, ekonomik ve mali reform projesini yıllar önce benimsedi, ancak birbirini izleyen hükümetlerin, Irak'ı ekonomik krizden kurtarmak için net bir ekonomik vizyon ve reform programı belirlemedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) kamu malının çalınması ve mali krize neden olanların en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi.




ITC Basın Bürosu tarafından paylaşılan bildiride şunlar yer aldı:



Irak Türkmen Cephesi, ekonomik ve mali reform projesini yıllar önce benimsedi, ancak birbirini izleyen hükümetlerin, Irak'ı ekonomik krizden kurtarmak için net bir ekonomik vizyon ve reform programı belirlemedi. Birçok zayıf insanların mali ve idari yolsuzlukları mevcut hükümeti büyük bir krizle yüz yüze kalmasına neden oldu.



Hükümetin memur maaşlarını ödememesi ve Maliye Bakanlığı'nın iç borçlanmaya başvurması ülkeyi borç yüküne tabii tutacağını belirtilen bildiride, ITC, borçlanmak yerine iktisadi ve reformlara karşı hükümetin tutumunu belli etmesini istedi.



İhanet, petrol ve kamu parası hırsızlığı yapan tarafların işlediği suçlar nedeniyle en ağır cezaya çarptırılmalarını istenilen bildiride, ITC'nin her zaman mazlumların yanında olduğu belirtildi.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.