TEBA

“Irak Türklerinin güvenliğine kasteden saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

Gündem

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, "Terör saldırısı sonucu şehit edilen Ahmet Tahir'e Allah'tan rahmet, Irak Türklüğüne başsağlığı diliyoruz.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, "Terör saldırısı sonucu şehit edilen Ahmet Tahir'e Allah'tan rahmet, Irak Türklüğüne başsağlığı diliyoruz.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Irak Türkmen Cephesi'nin güvenlik dairesi eski sorumlularından Ahmet Tahir'in Kerkük'te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Terör saldırısı sonucu şehit edilen Ahmet Tahir'e Allah'tan rahmet, Irak Türklüğüne başsağlığı diliyoruz. Irak Türklerinin huzur ve güvenliğine kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, Irak makamlarınca olayın etraflıca araştırılmasını, aydınlatılmasını ve hesabının sorulmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bülbül, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Ziyaretin DEAŞ terör örgütüyle mücadele bahanesiyle gerçekleştirildiğini söyleyen Bülbül, "Türkiye, PKK-PYD/YPG, DHKP-C, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle kesintisiz mücadele içerisindeyken ABD ne yazık ki bu örgütlerin tamamının hamiliğine soyunmuş bulunmaktadır. Dost ve müttefiklik anlayışıyla bağdaşmayan terör örgütlerine yapılan bu ziyareti şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.