TEBA

"IKBY Seçim Komisyonu etkinleştirildi”

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanlığından Seçim Komisyonunun etkinleştirilmesine ilişkin açıklama geldi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanlığından Seçim Komisyonunun etkinleştirilmesine ilişkin açıklama geldi.

IKBY Parlamento Başkanlığının açıklamasında, “Kürdistan Parlamentosu Başkanı Revaz Faik, bugün oturumu açtı ardından oturumun ertelenmesi yönünde karar aldı. Parlamento Başkan Yardımcısı Hemın Havrami oturuma başkanlık etti ve oturumu oylayarak sürdürdü.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, “Toplantı gündem maddeleri oylama ile gerçekleştirildi. Gündemin birinci maddesine göre, komisyonun yeniden faaliyete geçirilmesi 58 oyla kabul edildi ve ardından Ali Salih Mahmud ve Kamaran Nashat Bakir üyelik için iki aday olarak 58 oyla onaylandı.” denildi.

Söz konusu duyurunun ardından Parlamento Başkanı Basın Sorumlusu Ayad Abdullah, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Kürdistan Parlamentosunun 22 Mayıs 2023 tarihli (4) numaralı oturumuna ilişkin internet sitesinde yayınlanan haberlerin asılsız olduğunu ve Parlamento Başkanı'nın bugünkü oturumu başka bir zamana ertelediğini duyurduğunu herkesin bilgisine sunarız.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.