TEBA

IKBY Parlamento Başkanı'ndan açıklama: "Yasal değeri yoktur"

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Revaz Faik, ertelemeden sonra oturumun hiçbir sonucunun yasal bir değeri olmadığını açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Revaz Faik, ertelemeden sonra oturumun hiçbir sonucunun yasal veya usuli bir değeri olmadığını açıkladı.

IKBY Parlamento Başkanı'nın Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “22 Mayıs Pazartesi tarihli parlamento oturumuna istinaden IKBY Parlamento Başkanı’nın yetkisi dahilinde toplantı ertelenerek sonlandırılmıştır. Ertelemeden sonra oturumun hiçbir sonucunun hukuki veya usuli bir değeri yoktur.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “18. maddenin 11. fıkrası uyarınca, parlamentonun tüm belgelerini imzalama yetkisi yalnızca parlamento başkanının yetkisindedir ve bu yetkiyi başkasına vermemiştir.” ifadesi kullanıldı.

IKBY Parlamentosunda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Fraksiyonun Başkanı Zana Halid, ertelenen parlamento oturumunun yasal olduğuna işaret ederek, Seçim Komisyonunun etkinleştirildiğini belirtti.

IKBY Parlamentosunda KDP Fraksiyonu Başkanı Halid, bugün ertelenen ve siyasi partiler arasında yaşanan gerginliğe sahne olan parlamento oturumunun ardından açıklamalarda bulundu.

IKBY Seçim Komisyonunun etkinleştirilmesi için parlamentoda oy kullanıldığını vurgulayan Halid, komisyonun 58 vekilin oyu ile etkinleştirildiğini dile getirdi.

Zana Halid, "Kürdistan Bölgesi'nin statüsünün kaybolmasını önledik." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.