TEBA

IKBY Elektrik Bakanı: Erdoğan Irak'ı ziyaret edecek

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Elektrik Bakanı Kemal Muhammed, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Elektrik Bakanı Kemal Muhammed, Irak Petrol Bakanlığı ile koordineli olarak tüm işlemlerin tamamlandığını vurgulayarak, Irak Petrol Pazarlama Şirketi’nin (SOMO), IKBY’nin petrol ihracatına yeniden başlamaya hazır olduğu konusunda Türkiye'yi bilgilendirdiğini belirtti.

Kemal Muhammed, bugün askıya alınan petrol ihracatının yeniden başlamasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’a ziyaret gerçekleştireceğine işaret eden Bakan Muhammed, şu ifadeleri kullandı:

“Irak Petrol Bakanlığı ile koordineli olarak tüm işlemler tamamlandı ve konu artık Türkiye ile Irak'ı ilgilendiriyor. SOMO, Türkiye'ye Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatına devam etmeye hazır olduğunu bildirdi, ancak biz hala bekliyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Irak ziyaretinin verimli geçmesini bekliyorum.”

Bakan Muhammed, “Bir komisyon kuruldu ve iyi bir iş çıkarmış. Uzmanlar bu konuda büyük ölçüde çalışıyor ve bir heyetin bu hafta veya önümüzdeki hafta Bağdat'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Duraklama olmadı, ancak bütçe onayı nedeniyle çalışmalar ertelendi.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.