TEBA

IKBY Başkanlığı: Suçlamak yerine sebepleri ortadan kaldıracak adımlar atılmalı

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı yakınlarında meydana gelen patlamayı kınadı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı yakınlarında meydana gelen patlamayı kınadı.

IKBY Başkanlığı tarafından, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamaya ilişkin yayınlanan kınama mesajında, “Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, 7 Nisan akşamı Süleymaniye Uluslararası Havalimanında meydana gelen olayı kınıyor. Ardından gelen komplikasyonlardan da endişe duyuyoruz.” denildi.

Mesajın devamında şu ifadeler yer aldı:

“İlgili tarafları olayın kaynağını ve nedenini araştırmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çağırıyoruz. Herkes kendini kabul etmeli ve olayla ve sonuçlarıyla doğru bir şekilde ilgilenmeli. Suçlamak yerine sebepleri ortadan kaldıracak adımlar atılmalı.

Başta sevgili Süleymaniye şehri olmak üzere tüm Kürdistan vatandaşlarına, güvenliklerini, istikrarlarını ve geçimlerini korumanın Kürdistan Bölgesi kurumlarının önceliği olduğunu ve hiçbir nedenle korkuya kapılmalarına izin verilmeyeceğini temin ediyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.