TEBA

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü: Akaryakıt kaçakçılığı devam ediyor!

Gündem

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halit Muhna, "Karaborsada akaryakıt satmaya çalışan herkes yargılanacak." dedi.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halit Muhna, akaryakıt kaçakçılığının devam ettiğini ancak Operasyon Komutanlığı ve güvenlik kurumlarının koordineli çalışması sonucu kaçakçılığın önemli ölçüde azaltıldığını kaydetti.

Muhna, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Polis Müdürlüğü ve Hızlı Müdahale Güçleri, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele için çalışmalarına devam ediyor. Çok sayıda petrol kaçakçılığı önlendi." dedi.

İçişleri Bakanlığı güçlerinin tüm istasyonlarda hazır bulunacağını belirten Muhna, “Kaydedilen kaçakçılık olayları azaldı.” ifadesini kullandı.

Sözcü Muhna, sokaklarda akaryakıt satışına ilişkin çok sayıda akaryakıtın ele geçirildiğini ve karaborsada akaryakıt satmaya çalışan herkesin yargılanacağını belirtti.

Güvenlik kurumları ile Operasyon Komutanlığı arasında kaçakçılık girişimini kontrol etmek için koordinasyon olduğunu belirten Muhna, “Söz konusu koordinasyon, kaçakçılığın azaltılmasına yönelik büyük etkisi oldu.” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhna, çalışmalar kapsamında Diyale ve Basra illerinde beş akaryakıt istasyonunun kapatıldığı ve yaklaşık 92 bin litre kaçak akaryakıta el konulduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.