TEBA

Hemın Havrami’den parlamento oturumuna ilişkin açıklama

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkan Yardımcısı Hemın Havrami, “Toplantının tüm sonuçları yasal değerine ve kurallarına tabi olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkan Yardımcısı Hemın Havrami, “Toplantının tüm sonuçları yasal değerine ve kurallarına tabi olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Hemın Havrami’nin ofisinden yapılan açıklamada, IKBY Parlamentosunun bugün ki oturumuna ilişkin değerlendirilmede bulunuldu.

“Parlamento Başkanı yasa dışı bir şekilde oturumu bitirmeye çalıştı ve ayrıldı.” denilen açıklamada, “İçtüzüğün 19. maddesinin birinci fıkrasının kendisine verdiği ‘Başkan’ın bütün yetkilerini yokluğunda kullanmak’ yetkisi ışığında, toplantıya başkanlık etmiş ve toplantıyı esaslar çerçevesinde yürütmüştür.” ifadesi kullanıldı.

Parlamentoda bulunan vekillerin çoğunun oturumun devam etmesinden yana olduğu aktarılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Oturum başlamış olduğundan, nisap sağlanmıştır, gündem tamamen hukuka ve usule ilişkindir, dolayısıyla Parlamento Başkanı’nın içtüzüğün 18. maddesinin üçüncü fıkrasına dayanarak oturumu erteleme yetkisi yoktur. Bunun yerine, 48. maddenin 2. fıkrasına göre bir erteleme gerekliyse, parlamento çoğunluğunun onayı alınmalı. Başkanlığın çoğunluğu ve parlamentonun çoğunluğu oturumun devam etmesinden yanaydı. Bu nedenle buradan duyuruyoruz:

Birinci: Toplantının tüm sonuçları yasal değerine ve kurallarına tabi olacaktır.

İkinci: Parlamento Başkanı, oturum salonunu ve parlamento binasını terk ettiği için yok sayılır. Bu nedenle, içtüzüğün 19. maddesinin 1 fıkrasına göre tüm yetkileri Parlamento Başkan Yardımcısı tarafından kullanılır ve herhangi bir yetki devri gerektirmez. Bu nedenle, herhangi bir kuruma gönderilen 22-5-2023 tarihli 4 numaralı oturumun sonuçlarına ilişkin Parlamento Başkan Yardımcısı tarafından imzalanan her yazının tamamı yasal değere sahiptir.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.