TEBA

Guterres: Yardımlar yeterli değil

Gündem

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York'tan dünyaya seslendi. Gazze'nin çocuklar için bir mezarlığa dönüştüğünü söyleyen Guterres, refah sınırından geçen yardımların yeterli olmadığını belirtti.


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Gazze’deki insanlık trajedisi hakkında konuştu. İsrail hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden bebeklere dikkat çeken Guterres, son 30 yılda gerçekleşen çatışmalarda bu hızda gazeteci ve insani yardım çalışanının ölmediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, “Gazze'deki kabus bir insani krizden fazlası. Bu bir insanlık krizi. Gazze çocuklar için bir mezarlığa dönüşüyor. Yüzlerce kız ve oğlanın her gün öldürüldüğü, yaralandığı haberi geliyor. Son 30 yılda dört hafta içinde bu kadar gazeteci öldürülmemişti” sözlerini kullandı.

Antonio Guterres, ABD’nin karşı çıktığı insani ateşkesin gerekliliğine dikkat çekti. İsrail ablukası sonucu ilaç, tıbbi malzeme ve yakıtsız kalan Gazze’ye acilen yardımların ulaşması gerektiğini söyledi

Refah sınırı üzerinden Gazze’ye ulaştırılan insani yardımlar hakkında da konuştu ve miktarın yetersiz olduğunu söyleyen Guterres, sınırdan geçmesine izin verilen tır miktarının acilen artırılması gerektiğini belirtti.

Antonio Guterres, “Mısır ve refah sınırı üzerinden hayat kurtarıcı yardımlar Gazze’ye giriyor. Ancak bu zerre kadar miktardaki yardım, okyanus büyüklüğündeki ihtiyacı karşılamıyor” ifadelerini kullandı.

Hastane ve okulların bombalandığına dikkat çeken Guterres, uluslararası insani hukuka uyma çağrısında bulunarak “Önümüzdeki yol açık. Derhal insani ateşkes. Derhal, tüm tarafların uluslararası insani hukuka uyması gerekiyor” sözlerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.