TEBA

Gizli belge skandalında yeni isim Mike Pence

Gündem

ABD’de gizli belge skandalına bir yenisi eklendi. ABD eski Başkanı Trump ve mevcut başkan Joe Biden’ın ardından bu sefer Trump’ın yardımcısı olan Mike Pence’in evinde gizli belgeler çıktı. Pence’in avukatı yaptığı yazılı açıklamada, gizli ibareli az sayıda belgenin “yanlışlıkla” kutulanarak, Trump'ın başkanlığının sonunda Bay Pence'in evine taşındığını savundu.

ABD’de üst düzey yetkililerin evleri veya ofislerinden gizli belgeler çıkmaya devam ediyor. ABD eski Başkanı Donald Trump’ın evinde çıkan gizli belgelerin ardından kendisini eleştiren ABD Başkanı Joe Biden’ın hem evinde hem ofisinde gizli belgeler bulundu.Cumhuriyetçiler ve Trump, ABD Başkanı Biden’a tepki gösterirken gizli belge skandalında yeni gelişme yaşandı.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence’in Indiana'daki evinde de geçtiğimiz hafta gizli belgeler bulunduğu açıklandı. Pence’in evinde bulunan belgelerin Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) teslim edildiği ve Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi'nin belgeler konusunda bilgilendirildiği aktarıldı. FBI’ın söz konusu belgeleri Pence’in evine gelerek teslim aldığı açıklandı.

Pence’in avukatı yaptığı yazılı açıklamada, gizli ibareli az sayıda belgenin “yanlışlıkla” kutulanarak, Trump'ın başkanlığının sonunda Bay Pence'in evine taşındığını aktararak, Pence’in Başkan Biden'ın Wilmington’daki evinde gizli belgelerin bulunmasının ardından evindeki belgeleri incelemek için bu konuda uzman bir avukatı arayarak destek aldığını açıkladı. Gizli belgelerin içeriği konusunda kamuoyuna bilgi verilmedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.