TEBA

Erdoğan, kritik ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu

Gündem

Türkiye-BAE ilişkilerinde yeni bir dönemin başlatıldığını belirten Erdoğan, "Bu ziyaretimizle ilişkilerin yeniden hak ettiği yere ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyareti öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Yeni dönem başlatıyoruz"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

“İlişkilerimizde yeni dönem başlatıyoruz. Bu ziyaretimizle ilişkilerin yeniden hak ettiği yere ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Körfez Bölgesi'ndeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz.

Geçen ay Abu Dabi'ye yönelik saldırıları güçlü şekilde kınadık. Bugün ve yarınki temaslarda bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ayrıntılı olarak ele alacağız. 5.5 milyar doları ihracat olmak üzere 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle BAE önde gelen ortaklarımız arasında yer alıyor. BAE, yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün en büyük 10. pazarı konumundadır. “

Fırsatçılara sert uyarı

Bu konuyla ilgili gerek Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır. Buraların kontrolü ve denetimi sürdürülecek.

Emine Erdoğan'ın sağlık durumu

Eşim bu ziyarette benimle beraber olamayacak. Henüz kendisi pozitif. Şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Hamd olsun hafif bir şekilde geçiriyor. Umarım kısa sürede bu süreci atlatır.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.