TEBA

‘DEAŞ saldırılarının artmasında istihbarat zaafı etkili’

Gündem

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Ahmed Musevi, Irak’ta güvenlik konusunda bazı adımların atılması gerektiğini belirtti.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Ahmed Musevi, Irak’ta güvenlik konusunda bazı adımların atılması gerektiğini belirtti.

Musevi, Irak’taki güvenlik durumu ve terör örgütü DEAŞ'ın artan saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

DEAŞ'ın son aylarda Kerkük, Selahaddin ve Diyale'deki saldırılarının arttığını kaydeden Musevi, "Bu saldırıların artmasında istihbarat zaafının etkili olduğu açık. Defalarca bu terör örgütüne karşı istihbarat çalışmalarının yoğunlaştığı ve hareket alanlarının kıskaç altına alındığını duyduk ancak bunlar (DEAŞ) gruplar şeklinde hareket ederek kontrol noktalarında bulunan askerlere saldırıyor." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ, Irak güçlerine karşı gece yarısı saldırı yöntemini kullanıyor." diyen Musevi, güvenlik güçlerinin bulunduğu mevzilere "termal kameralar" gibi lojistik desteğin sağlanması ve örgüt mensuplarının hareketlerinin insansız hava araçlarıyla izlenmesi gerektiğini vurduladı.

Irak'taki bazı bölgelerde askeri güçlerin bulundurulmamasının "güvenlik boşluğu oluşturduğu" eleştirisinde bulunan Musevi, "Güvenlik mekanizmasının siyasetten tamamen uzak tutulması lazım. Bu güçlere, özellikle sıcak bölgelerde hareket alanı açılmalı ki terörle mücadeleyi rahatça yapsınlar." şeklinde konuştu.

DEAŞ'lı teröristler, geçen hafta Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Tazehurmatu nahiyesinin Beşir kasabası yakınında çiftçilere silahlı saldırı düzenlemişti.

Otomatik silahların kullanıldığı saldırıda, bölgede çiftçilik yapan 6 kişi yaşamını yitirmiş, onlarca dönümlük buğday tarlası da yanmıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.