TEBA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Stoltenberg'den açıklamalar

Gündem

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. 

İstanbul'daki görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg, NATO üyeliği sürecinde İsveç'in somut adımlar attığını belirtti. Türkiye'nin meşru endişelerinin farkında olduklarını belirten Stoltenberg, Türkiye-İsveç-NATO arasında 12 Haziran haftasında bir görüşme gerçekleşeceğini açıkladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.


NATO Genel Sekreteri 'Türkiye’ye teşekkür ediyorum, Kosova'ya ekip yolladığı için. Türkiye’yi depremden sonra ziyaret etmiştim, NATO büyük destek sağladı. Erdoğan’ı yeniden seçilmesi konusunda da tebrik ettim. Yeni gündemimizle ilgili de konuştuk. Ukrayna’ya desteğimizden bahsettik. İsveç’in NATO üyeliğini de konuştuk. Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var' dedi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "İsveç kendine düşen sorumluluğu yerine getirdi" diyerek NATO üyeliği sürecinde İsveç'in somut adımlar attığını belirtti ve "Bizim toplumumuzda gösteri özgürlüğü var. Bunu organize edenler İsveç’in NATO'ya girmesini engellemek istiyor." dedi.


Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleşen yemin törenine de katılmıştı.


NATO Genel Sekreteri bu haftaki açıklamasında, “İsveç'in katılımı konusunda ilerleme kaydedilmesinin önemini her zaman vurguluyorum.” demişti ve çözüme ulaşmanın, Vilnius Zirvesi'ne kadar İsveç'in NATO üyesi olmasının mümkün olduğu belirtmişti.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın, 11-12 Temmuz 2023'te Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak.

Türkiye’den NATO vizesi almak isteyen İsveç’te geçtiğimiz günlerde terörle mücadeleye ilişkin yeni ceza yasası yürürlüğe girdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.