TEBA

Çavuşoğlu: İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil

Gündem

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil." dedi.

Resmi temaslar için Budapeşte'ye ziyaret gerçekleştiren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijarto ile bir araya geldi.

Burada Macar mevkidaşı ile gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini değerlendirdi. Terör örgütü PKK'nın İsveç'te yoğun faaliyete olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Bir taraftan o iki ülkenin güvenlik endişelerini anlarken, Türkiye'nin güvenlik endişesinin karşılanmaması kabul edilemez." dedi.

İsveç'in yükümlülüğünü yerine getirdiğinde görüşülebileceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" diye konuştu.

İsveç'te 'Kur'an-ı Kerim yakma' eylemine tepki gösteren Bakan Szijjarto, herhangi bir dine ait kutsal kitapların ya da sembollerin yakılmasına ya da aşağılanmasına kararlı bir şekilde karşı çıktıklarını ifade etti.

Szijjarto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hristiyan olarak, inançlı Katolik Hristiyan olarak söylüyorum, bir başka inancın kutsal kitabının yakılması ve ona hakaret edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Başka bir inancının kutsal kitabının yakılmasına 'ifade özgürlüğü' demek, kusura bakmayın ama saçmalık. Şimdi bir ülke, NATO'ya katılmak istiyorsa ve Türkiye'nin de desteğini kazanmak istiyorsa o zaman biraz daha dikkatli olması gerekir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.