TEBA

Beyaz Saray’dan Türkiye'nin AB üyelik hedeflerine destek

Gündem

Beyaz Saray, ABD'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik hedeflerini her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam ettiğini belirterek, bu görüşmelerin Türkiye ile bloğun 27 üyesi arasında bir mesele olduğunu söyledi.

NATO ve ABD, Türkiye'nin AB'ye katılma hedefine destek verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de İsveç'in önünü açalım" açıklamasının ardından destek açıklamaları peş peşe geldi. İlk açıklama ise ABD'den geldi.

Beyaz Saray, "ABD her zaman Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemiştir ve desteklemeye devam etmektedir." açıklaması yaptı.

Açıklamada "Türkiye'nin üyelik başvurusu süreci AB ve Türkiye arasında bir konudur." denildi.

Sullivan, "Odak noktamız NATO İttifakına katılmaya hazır olan İsveç." dedi. NATO'dan da Türkiye'ye destek açıklaması geldi.

NATO Genel Sekreterm Jens Stoltenberg, Vilnius zirvesi öncesinde "Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum." diye konuştu.

İsveç'in NATO üyeliğini de değerlendirdi. "İsveç'i en kısa zamanda üye yapmak için çok çalışıyoruz. İsveç için Vilnius'ta olumlu bir karar almak hala mümkün" ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.