TEBA

Başkonsolos Yakut’tan Erbil Valiliğine ziyaret

Gündem

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Mevlüt Yakut, Erbil Valisi Umed Hoşnav ile bir araya geldi.

Erbil Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yakut’un 15 Ocak’ta İran tarafından Erbil’e yapılan saldırı dolayısıyla Erbil Valiliğine bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Mevlüt Yakut, Erbil Valisi Umed Hoşnav ile yaptığı görüşmede 15 Ocak’ta İran İslami Cumhuriyeti güçleri tarafından Erbil’e yapılan saldırı dolayısıyla baş sağlığı dileklerini iletti.” denildi.

Yakut, “En derin duygularla hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Umarız ki yaralılar bir an önce sağlığına kavuşur. Türkiye yaralıların tedavisi konusunda her türlü yardıma hazırdır. Umarız bu son felaket olur.” ifadelerini kullandı.

Erbil Valisi Umed Hoşnav ise görüşmede Başkonsolos Yakut’a teşekkürlerini sunarak, “Bu felaket ülke egemenliğinin, komşuluğun ve insan haklarının ihlalidir. Bombalar sivil insanları hedef almıştır. İran’ın saldırı için bahaneleri gerçek dışıdır ve reva olmayan bu saldırıların hiçbir gerekçesi yoktur. Bu olay şehrimiz ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik açık bir suç, zulüm ve tacizdir.” dedi.

Açıklamaya göre, görüşmenin bir diğer konu başlığı ise Büyük Erbil Mezarlığı’ndaki restorasyon çalışmalarıydı. Başkonsolos Yakut, Büyük Erbil Mezarlığı’nda restorasyon çalışmalarının başlamasından dolayı Erbil Valisi Hoşnav’a teşekkür ederek, “Büyük Mezarlık Erbil tarihinin büyük bir parçasıdır. Restorasyon sürecinde başkonsolosluğumuz ve TİKA her türlü desteğe hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Hoşnav ise, restorasyon çalışmalarında başkonsolosluğun girişimlerini değerli bulduğunu belirterek, “Büyük Mezarlıkta yeşil alan oranı artırılıyor, fidan dikiliyor, çevresine duvarlar örülüyor. Ayrıca içinde bir bahçe de olacak. Öte yandan geçmişte TİKA’nın Erbil ve Kürdistan Bölgesi’nde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Umarız ilerde daha fazla çalışmayla Erbil’de daha büyük roller oynarlar. Bu konuda Erbil Valiliği olarak her türlü destek ve koordinasyona hazırız.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.