TEBA

Barzani, Türkmenlerin Eylül Devrimi'ndeki rolüne değindi

Gündem

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Türkmenlerin de Eylül Devrimi'nde önderliğe katılarak şehit olduğunu söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Türkmenlerin de Eylül Devrimi'nde önderliğe katılarak şehit olduğunu söyledi.

Mesud Barzani, Barzan’da “Barzan Ulusal Anıtı”nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

“Eylül Devrimi'nde birçok Arap, Türkmen ve Hristiyan kardeşimiz devrimin önderliğine katılarak şehit oldular.” diyen Barzani, Eylül Devrimi’nin demokrasi isteyen Irak’taki tüm taraflar için sığınak olduğunu belirtti.

KDP ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KBY) “farklılıklarını bir tarafa bırakıp bir araya gelme” çağrısı yapan Barzani, “Her iki tarafın yönetiminden bir araya gelerek bu belirsizliği ortadan kaldırmalarını ve kapsamlı toplantıya zemin hazırlamalarını istiyorum." dedi.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için olumlu bir atmosfer oluştuğunu dile getiren Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'ye törene katılıp konuşma yaptığı için teşekkür ederek, "Siyasi anlaşmayı çok ciddi bir şekilde uygulamaya çalışıyor ve onu tüm gücümüzle destekleyeceğimizi bir kez daha yineliyorum.” ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.