TEBA

Barzani ile İtalya Savunma Bakanı Guerini görüştü

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile bir araya geldi.   Yapılan açıklamalara göre, görüşmenin ana gündemi Irak ve bölgenin siyasi durumu, DEAŞ'ın ülkede varlığı ve terörle mücadele konuları oldu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile bir araya geldi.


Yapılan açıklamalara göre, görüşmenin ana gündemi Irak ve bölgenin siyasi durumu, DEAŞ'ın ülkede varlığı ve terörle mücadele konuları oldu.



Silahlı grupların, Bağdat'taki diplomatik misyonlar ve uluslararası koalisyon güçlerine saldırılarını endişeyle takip ettiklerini belirten Barzani, "Irak'a destek konusunda diplomatik temsilcilerle koalisyon güçlerinin görevi önemlidir ve gereklidir. Güvenliklerinin sağlanması ve korunmaları gerekiyor. Kürdistan Bölgesi de Başbakan Mustafa Kazımi'nin saldırıların önlenmesi konusunda attığı adımları destekliyor."
dedi.







Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, dün İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile bir araya geldi.



Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke arasındaki güvenlik ve askeri alanlardaki iş birliğinin yanı sıra savunma sanayi alanı konusu ele alındı.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.