TEBA

Barzani ile Aliyev'in görüşmesinin detayları açıklandı

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, çalışma ziyareti için bulunduğu Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Aliyevin resmi daveti üzerine bugün Bakü’ye giden Neçirvan Barzani, Zuğulba'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi.

IKBY Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, başta ekonomi, ticaret, turizm, enerji ve yatırım olmak üzere Azerbaycan ile Irak ve IKBY arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Açılması kararlaştırılan olan Azerbaycan'ın Erbil başkonsolosluğu için yakın gelecekte prosedürlerin tamamlanması gerektiğine değinilen görüşmede ayrıca Erbil-Bakü, Bakü-Bağdat ve Irak'ın diğer bölgeleri arasındaki doğrudan uçuşların sağlanması, vize kolaylığı gibi konular da masaya yatırıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise baş başa ve heyetler arası görüşmede, Aliyev ve Barzani'nin şubat ayında Münih'te yaptıkları görüşme hatırlatılarak, orada iş birliğinin ana yönlerinin belirlenmesi konusunda verimli müzakerelerin yapıldığı belirtildi.

Barzani'nin Bakü ziyaretinin iş birliğinin dinamizminin artmasına katkı sağlayacağı kaydedildi.

Heyetler arası görüşmede Aliyev, bu yılın mart ayında Bakü'de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne katılan Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile yaptığı müzakereleri ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in Azerbaycan ziyaretinde ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan müzakereleri hatırlattı.

Görüşmede, Azerbaycan ile IKBY arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin genişletilmesi, yatırımlar, enerji alanında iş birliği, turizm imkanlarının artırılması ve doğrudan uçak seferlerinin açılması gibi konular ele alındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.