TEBA

Barzani: IKBY hükümetinin yedek mali birikimi bulunmuyor

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, parlamento oturumuna katılarak konuşma yaptı.   Barzani parlamento oturumunda IKBY hükümetinin bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, parlamento oturumuna katılarak konuşma yaptı.


Barzani parlamento oturumunda IKBY hükümetinin bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi.



Barzani, oturumda, reform projesini ve yasasını, ekonomik kriz ve salgınla mücadele planlarını, tarım, sanayi elektrik gibi alanlar ile ilgili projeleri, Bağdat ile müzakereleri ve IKBY idaresi dışındaki tartışmalı bölgeleri ayrıca petrol dosyasını ele aldı.



Vergilere ilişkin ciddi çalışmaların yürütüldüğünü belirten Barzani, "Vergi konusunda yasa dışı davranışlar hiçbir şekilde af edilmeyecek." dedi.



Barzani, "IKBY hükümetinin yedek mali geliri bulunmuyor, aylık elde edilen gelirlerle hizmet sunuluyor. Krizlerin de ana sebebi bundan kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.




Petrol ve doğal gaz konularına da değinen Barzani, "Petrol ve doğal gaz anlaşmaları ile ilgilenen uzman kişilerden oluşan komisyonumuz çalışmalarına başladı. 2019'da petrol gelirlerinin yüzde 47'si şirketlere ayrılmış." şeklinde konuştu.



Barzani, "Hükümetin üstlendiği borçlar 26 milyar 376 milyon 675 bin doları aşıyor" dedi.



Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.