TEBA

Barzani: Bölgeden yapılan yardımlar mutlaka devam edecek

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani,"Türkiye zor zamanlarda bize yardım etti ve bugün bu millet için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani,"Türkiye zor zamanlarda bize yardım etti ve bugün bu millet için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

Barzani, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen İslahiye'de, AFAD Koordinasyon Merkezi ile ilçede arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere IKBY tarafından gönderilen ekibi ziyaret etti.

Neçirvan Barzani, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Bölgeden yapılan yardımlar mutlaka devam edecek." diyen Barzani, "Bugün Türkiye halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletmeye geldik. Sizin acınız bizim acımız, sizin rahatsızlığınız bizim rahatsızlığımız. Yardıma ihtiyacımız olduğunda Türk hükümeti ve halkının kapısı bize her zaman açık olmuştur. Türkiye zor zamanlarda bize yardım etti ve bugün bu millet için elimizden geleni yapmalıyız. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Eminiz ki Türkiye, akıllı bir liderlik ve güçlü bir hükümetle bu büyük felaketin üstesinden gelecektir." ifadesini kullandı.

Barzani, IKBY'de başlatılan destek kampanyalarına katkıda bulunan ve deprem bölgelerine ulaşmasında emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.

"Hem Türkiye hem de Suriye için elimizden geleni yapacağız." açıklamasında bulunan IKBY Başkanı Barzani, desteklerin devam edeceğini söyledi.

Barzani, "Bu bir insanlık meselesidir, Türk, Kürt, din, mezhep fark etmeksizin hepimiz kardeşiz. Kardeşlik olursa, zor zamanlarımızda siz bize yardım etmelisiniz, sizin de ihtiyacınız olduğu zaman bizler yardım elini uzatırız. İş birliğimiz kardeş iş birliğidir." sözlerini paylaştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.