TEBA

Bağdat ile Erbil arasında yeni anlaşma

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden (IKBY) petrol ihracatı konusunda Bağdat ile Erbil arasında yeni bir anlaşma sağlandı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden (IKBY) petrol ihracatı konusunda Bağdat ile Erbil arasında yeni bir anlaşma sağlandı.

Türkiye ve Irak arasında Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Merkezi (ICC) nezdinde görülen davanın ardından 23 Mart'ta IKBY'de petrol ihracatı durdu. İhracatın durmasıyla petrol fiyatı varil başına 80 dolara kadar yükseldi. Kararın ardından Irak hükümeti ile IKBY hükümeti arasında görüşmeler başladı. 

Irak hükümetinden yetkililer ile IKBY müzakere heyeti arasında, dün gerçekleştirilen görüşmede petrol ve doğal gaz konusu masaya yatırıldı.

Olumlu bir havanın hakim olduğu görüşmede, IKBY'den petrol ihracatı konusunda yeni bir anlaşma sağlandı. Önümüzdeki günlerde görüşmelerin devam etmesi bekleniyor.

Anlaşmanın detayları henüz iki hükümet tarafından resmi olarak açıklanmadı ancak, edinilen bilgilere göre anlaşma kapsamında IKBY hükümeti, Irak Petrol Pazarlama Şirketi'nin (SOMO) Irak petrolünü sattığı fiyattan petrol satacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.