TEBA

12 milletvekilinden boykot kararı

Gündem

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamentosunda 12 milletvekilinin oturumları boykot etme kararı aldığı bildirildi.

Kürdistan Adalet Topluluğu (Komel) Başkanı Abdulsattar Mecid, 12 milletvekilinin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamentosunda yapılacak oturumları boykot etme kararı aldığını duyurdu.

Parlamentoda Kürdistan Adalet Topluluğu (Komel) Fraksiyonu Başkanı Mecid, basın toplantısı düzenleyerek, kendisi dahil 12 milletvekilinin IKBY Parlamentosunda gerçekleştirilecek oturumları boykot etme kararı aldığını belirtti.

Mecid, "Bugün Kürdistan Parlamentosunun beşinci döneminin son günü, Kürdistan Parlamentosunun 12 üyesi olarak bizler, yasama yılının uzatılmasına karşı tutumumuzu ifade ettik. Tıpkı meclisin süresinin dolduğu gibi, cumhurbaşkanlığı, hükümet, il genel meclisi ve Yüksek Seçim Komisyonu'nun da süresi doldu. Böylece bölgenin tüm kurumları meşruiyetini kaybetmiştir." dedi.

"Hep birlikte meclisten çekilmeye ve meclisin yaptığı yasa dışı eylemlere ortak olmamaya karar verdik." diyen Mecid, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bundan sonra her alanda birlikte karar verip birlikte çalışacağımızı ve milletvekilliği seçimleri yapılana kadar baskılarımızı sürdüreceğimizi halkımıza duyururuz. Bu durumdan memnun olmayan herkese elimizi uzatıyor, baskıya karşı birlikte çalışmak istiyoruz. Gelecekteki çalışmalarımızın yönü, hiçbir şeye değer vermeyen bu yetkiye karşı olacaktır."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.