TEBA

Twitter’ın Elon Musk sonrası piyasa değeri ne kadar?

EKONOMİ

Yatırım şirketinin analizine göre Twitter, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonraki piyasa değerini adeta eritti. Musk'ın ödediği fiyatın yarısı bile etmiyor.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz yıl Twitter platformunu 44 milyar dolara satın almıştı. O günden beri sosyal medya devi ardı arkası kesilmeyen radikal değişikliklere ev sahipliği yaptı. Mavi tik sistemi değişti, 4000 karakterli tweet paylaşma gibi yeni özellikler eklendi.

Satın alımın üzerinden aradan 1 yıl bile geçmemişken, popüler yatırım şirketi Fidelity'nin raporu Elon Musk'ın Twitter'a verdiği maddi zararı ortaya koydu. Şirketin piyasa değerinin, Musk'ın ödediği fiyatın 3'te 1'i oranında gerileyerek 15 milyar dolara düştüğü bilgisi aktarıldı.

TWİTTER'I "HER ŞEY"E DÖNÜŞTÜRECEK

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra 'Twitter Inc.' üst kuruluşunu kapatarak sosyal medya platformunu kendi sahibi olduğu X Corp. adlı şirket bünyesine dahil etti.

Twitter'ı "X" adllı her şey uygulamasına dönüştürmek istiyor. İddialara göre söz konusu uygulama WeChat mantığında çalışacak. Bilindiği üzere WeChat'te sadece mesajlaşma değil görüntülü sohbet, video oyunları, yemek teslimatı, alışveriş ve bankacılık hizmetleri gibi birçok işlev bulunuyor.

CEO'LUĞU BIRAKTI

Elon Musk daha önce Twitter'ı satın almak için gereğinden fazla ödeme yaptığını düşündüğünü söyledi. ShiftDelete.Net'e göre bu yılın başlarında ise çalışanlara 20 milyar dolar değerinde hisse senedi hibeleri teklif etti.

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde CEO'luğu Linda Yaccarino'ya devreden Elon Musk artık Twitter'ın Baş Teknolojisi Sorumlusu olarak faaliyete devam edecek. Linda Yaccarino yıllarca ABD'li medya şirketi NBC Universal'ın Küresel Reklamcılık ve Ortaklıklar Başkanı olarak görev yapmıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.