TEBA

Sudani'nin Danışmanı: Dinarı iki politikayla destekliyoruz

EKONOMİ

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin Mali Danışmanı Mazhar Muhammed Salih, hükümetin şu anda dinarı yabancı para birimlerine karşı desteklemek amacıyla iki politika uyguladığı belirtti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin Mali Danışmanı Mazhar Muhammed Salih, hükümetin şu anda dinarı yabancı para birimlerine karşı desteklemek amacıyla iki politika uyguladığı belirtti.

Sudani’nin Danışmanı Salih bugün basına açıklamalarda bulunarak, Irak Merkez Bankasının para politikası, genel olarak fiyatlara ve özel olarak da Irak dinarının yabancı para birimlerine karşı değerine istikrar empoze etme konusunda benzersiz bir yetenek sağlama konusunda hükümetin destekleyici politikalarıyla koordinasyon içinde yüksek kapasiteye ve esnekliğe sahip olduğunu kanıtlamıştır.” dedi.

“İstikrarın sürdürülmesi uygulanan iki politika aracılığıyla saülandı.” diyen Salih şu ifadeleri kullandı:

“Birincisi döviz transfer işlemlerini kolaylaştıran para politikası ve transfer sırasında doların dinar karşısındaki değerinin resmi kur üzerinden değerlenmesi ve bankacılığı da dikkate alarak yasal ve dijital kanallar ve prosedürler aracılığıyla döviz işlemlerinin kısıtlanması olmak üzere gerçekleştirilmiştir."

İkinci politika ile ilgili Salih, "Hükümetin dış ticarete yönelik eski bürokratik engellerin kaldırılmasının ardından daha da detaylandırılmış olan gümrük, vergi ve ticaret alanlarında Bakanlar Kurulunun yakın zamanda yumuşak koordinasyon önlemlerini kabul etmesiyle ilgili genel politikalardır. Bu, küçük işletmelere, son 40 yılda izlenen önceki rutinler olmadan, yurt dışından ithalatta doğrudan rol oynamaları için hareket faaliyetlerinde daha fazla istikrar ve esneklik sağladı.” açıklamsında bulundu.

Salih ayrıca, hükümet politikalarının yoksul ve sınırlı gelir gruplarını desteklemeyi amaçlamakta olduğuna dikkat çekti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.