TEBA

SOMO, petrol ihracatı ayrıntılarını açıkladı

EKONOMİ

Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO), OPEC+’ın  üretimi kısma kararının Irak petrol ihracatını etkilemeyeceğini ve petrol fiyatlarının gelecek yıl 85-95 dolar arasında olmasının beklendiğini açıkladı.

Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO), OPEC+’ın üretimi kısma kararının Irak petrol ihracatını etkilemeyeceğini ve petrol fiyatlarının gelecek yıl 85-95 dolar arasında olmasının beklendiğini açıkladı.

SOMO Müdür Yardımcısı ve Irak'ın OPEC Temsilcisi Sadun Muhsin, "OPEC+’ın üretimi günde 2 milyon varil kısma kararı, küresel piyasaların istikrara kavuşmasında önemli bir rol oynadı." dedi.

Muhsin, "OPEC+ günde 43 milyon varil petrol üretirken, Irak bunun yüzde 11'ini üretiyor. Irak, OPEC kararı kapsamında petrol ihracatını azaltmadı ancak yerli üretimini azalttı ve ihracatın istikrarı ile daha başarılı bir finansal strateji olan artan fiyatlara yatırım yaptı." ifadesini kullandı.

Gelecek yıl petrol fiyatı beklentileriyle ilgili olarak Muhsin, bu yıl ortalama fiyatın varil başına 97 dolara ulaştığını ve gelecek yıl varil başına 85-95 dolar arasında olmasını beklediğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.