TEBA

Nüfusun yüzde 60'ı gıda sıkıntısı çekiyor

EKONOMİ

Kanada'da nüfusun yüzde 60'ının gıda sıkıntısı çektiği ve temel ihtiyaçları sağlamakta zorlandığı açıklandı.

Kanada’da Angus Reid Enstitüsünün (ARI) yaptığı bir araştırmada, ülke nüfusunun yüzde 60'ının gıda sıkıntısı çektiğini kaydedildi.

Enstitüden yapılan açıklamada, ülkede son yıllarda giderek yükselme eğilimi gösteren enflasyon rakamlarının önemli rol oynadığı belirtildi.

Araştırmaya katılan her beş Kanadalıdan dördünün (yüzde 82), yaşam maliyetindeki artışın hanelerinde gördükleri herhangi bir gelir artışını geride bıraktığını beyan ettiği aktarıldı.

Araştırmada, Kanadalıların yüzde 39’unun geçen yıla göre daha kötü durumda olduklarını beyan ettikleri vurgulanan açıklamada, nüfusun bu kesiminin daha düşük gelirlilerden oluştuğuna işaret edildi.

Ülkede vatandaşların bu zorluklara katlanırken daha kötüsünün gelmesini beklediği, nufüsun yüzde 29’unun 12 ay içinde mali durumlarının daha da kötüleşeceğine inandığı, yüzde 23’ünün ise iyileşeceğini umduğu kaydedildi. Kanada İstatistik Kurumu, 2021 yılı enflasyonunun yüzde 4,8 ile son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıklamıştı.

Kanada’nın tedarik zincirindeki en önemli ülke olan ABD ile daha önce iki doz Kovid-19 aşı olma zorunluluğu uygulanmazken, Trudeau hükümeti 15 Ocak’ta aldığı kararla sürücülere aşı mecburiyeti getirmişti.

Aşı olmak istemeyen birçok sürücünün yola çıkmaması ise ülkede mal ve ürün tedarikinde sıkıntılar başlamasına yol açtı

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.