TEBA

Merkez Bankası doların değer kazanmasının nedenlerini açıkladı

EKONOMİ

Irak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ammar Halaf, yabancı döviz arzında sıkıntı olmadığını belirterek, dolar talebinin çok olmasının sorun yarattığını söyledi.

Halaf, Irak Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Bu yılın başından bu yana Merkez Bankası, elektronik platforma girerek mal ve hizmet ithalatına yönelik kapsamlı işlemler de dahil olmak üzere bir dizi önlem, yönerge ve denetimle doların dinar karşısındaki istikrarını destekledi.” dedi.

“Şu anda döviz arzında sıkıntı yok ama talepte sıkıntı var ve dolara talep fazla.” diyen Halaf, “Bir sorun varsa o da dolara olan taleple alakalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Halaf, bankanın yurt dışındaki hastanelerde tedavi için vatandaşlara hizmet vermek ayrıca yurt dışından malların ithalatını kolaylaştırmak için sorunları çözmeye çalıştığını aktardı.

Halaf, “Dinarı destekleme kampanyası, başta elektrikli ve elektronik aletler olmak üzere birçok mal ve hizmetin artık dolar yerine dinarla fiyatlandırılmasının da gösterdiği gibi başarılı oldu.” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası, 100 doların değerini 132 bin dinar olarak belirlesede, döviz piyasasında 100 dolar 148 bin 400 dinardan işlem görüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.