TEBA

Meclis Üyesi Bayati: Irak'ta piyasa çöküşe doğru gidiyor

EKONOMİ

Dolar kurunun dinar karşısında değer kazanmaya devam etmesi durumunda Irak piyasalarının bir çöküş senaryosuyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.

Dolar kurunun dinar karşısında değer kazanmaya devam etmesi durumunda Irak piyasalarının bir çöküş senaryosuyla karşı karşıya kalacağı bildirildi.

Irak Temsilciler Meclisi Üyesi Muhammed Bayati, Irak’taki ekonomik duruma ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkedeki dolar krizini görüşmek üzere acil toplantı yapılması için meclis başkanlığına resmi talepte bulunduk, ancak onaylanmadı ve bilinmeyen nedenlerle askıya alındı.” ifadesini kullandı.

Bayati, “Dolar dinar karşısında değer kazanmaya devam ederse Irak'ta piyasalar bir çöküş senaryosuyla karşı karşıya kalacak, bu da piyasalar üzerinde baskı yaratacak ve kurbanlar toplumun büyük bir bölümünü oluşturan yoksullar olacak.” dedi.

Irak’taki durumun oldukça tehlikeli olduğunu söyleyen Bayati, “Durum çok tehlikeli, kriz kontrolden çıkmadan önce Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve hükümetinin huzurunda mali konular da dahil olmak üzere ilgili tüm taraflarla acil bir toplantı yapılmalıdır.” sözlerini paylaştı.

Bugün dinarın değeri oldukça düştü ve 100 dolar 176 bin dinardan işlem gördü.

Irak hükümeti tarafından alınan önlemlere ve Irak Merkez Bankası başkanının değiştirilmesine rağmen, dinarın dolar karşısındaki değer kaybı bir aydan fazladır devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.