TEBA

Maliye Komisyonu açıkladı: Bütçe önümüzdeki ay onaylanacak

EKONOMİ

Irak Meclisi Maliye Komisyonu Üyesi Muin Kazımi, önümüzdeki ay bütçe yasa tasarısının onaylanacağını açıkladı.

Irak Meclisi Maliye Komisyonu Üyesi Muin Kazımi, önümüzdeki ay bütçe yasa tasarısının onaylanacağını açıkladı.

Irak Haber Ajansı’na (İNA) konuşan Kazımi, 2023, 2024 ve 2025 bütçe yasa tasarısına değinerek, yakın gelecekte, bütçedeki açığı önlemek için işletme bütçesini düşürmeye çalışacaklarını belirtti.

“Bütçenin önümüzdeki ay onaylanması bekleniyor ve ardından hükümet, temmuz ayında başlayacak olan uygulama yönergelerini ve harcama yöntemlerini yayınlayacak.” diyen Muin Kazımi, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet bütçede 17 trilyon dinarı petrol dışı gelir olarak belirledi ki bu petrol gelirlerine kıyasla düşük. Bu nedenle hükümet, siyasi bloklar ve genel olarak Irak halkı başka ufuklara yönelmek için ulusal dayanışma içinde olmalıdır, çünkü devletin tarım, sanayi, turizm, yatırım ve özel sektör alanlarında petrol dışı gelir hacmini artıracak bütçesi yok."

Temsilciler Meclisi 5 Nisan’da bütçe tasarısının ilk okumasını 235 milletvekilinin katılımı ile gerçekleştirdi. Bütçenin ikinci okuması ise 17 Nisan’da gerçekleştirildi.

Meclis bu yıl 2023, 2024 ve 2025 bütçelerini birlikte onaylayacak, bütçe miktarının sadece bu yıl için 199 trilyon dinar olduğu tahmin ediliyor ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin payının %12,67 olduğu belirtiliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.