TEBA

Maliye Bakanlığı: Çalışanların maaş borçlarının ödenmesi için fon tahsis edilmeli

EKONOMİ

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Huner Cemal, ödenmemiş maaşların ödenmesinin yılda 1 trilyon dinarı gerektirdiğini belirterek, Irak bütçesinde bu konu için bir fon tahsis edilmesi gerektiğini aksi takdirde IKBY’deki memur maaşlarının borçlarının %10'unun geri ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Huner Cemal, ödenmemiş maaşların ödenmesinin yılda 1 trilyon dinarı gerektirdiğini belirterek, Irak bütçesinde bu konu için bir fon tahsis edilmesi gerektiğini aksi takdirde IKBY’deki memur maaşlarının %10'unun geri ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sözcü Cemal bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, “Daha önce ve şimdi kabinede olan partiler, kendilerince sorumluluk almalı ve sorunlardan kaçmamalıdır.” dedi.

“Bahsi geçen %10’luk ödeme 90 milyar dinar gerektiriyor yani yılda 1 trilyon dinardan fazla para gerektiriyor, “Bu para nasıl sağlanacak?” diyen Cemal, Meclis Maliye Komisyonu tarafından konuya ilişkin alınan kararı hatırlatarak, “Herhangi bir fon tahsis edilmeden nasıl uygulanabilir? Veya öylesine nasıl harcanır?” değerlendirmesinde bulundu.

Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonunun, bütçe yasa tasarısına, IKBY hükümetinin çalışanların maaş borçlarını ayda %10 oranında geri ödemesini zorunlu kılan bir hüküm eklendiği bildirildi.

Cemal, “Bütçe kanununa göre, tahsis edilmedikçe para harcanamaz ve kanunda yazılı olmadıkça bir yerden başka bir yere kaynak aktarılamaz. Bu, Irak bütçe tasarısında yer alıyor ve önceki yıllarda da böyleydi.” ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.