TEBA

Fransız şirket Basra'da çalışmalarına başladı

EKONOMİ

Basra Petrol Şirketi, Fransız TotalEnergies şirketinin petrol, gaz ve elektrik üretim sözleşmelerini Basra ilinde uygulamaya başladığını duyurdu.

Basra Petrol Şirketi Genel Müdürü Basım Abdulkerim Şamkhani, Irak Resmi Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Fransız şirket TotalEnergies'in, 16 Ağustos’tan bu yana Basra ilinde petrol, gaz ve elektrik üretimine yönelik sözleşmeleri uygulamaya başladığını söyledi.

Fransız şirketin hayata geçireceği projelerden birinin iki fazda hayata geçirilecek olan günlük 600 milyon metreküp kapasiteli Artawi sahasına yatırım yapmak olduğunu dile getiren Şamkhani, Fransız şirketin Basra'da hayata geçirdiği bir diğer projenin ise Basra, Misan ve Zikar sahalarında petrol üretimi için 5 milyon varil deniz suyu üretimi olacağını aktardı.

TotalEnergies tarafından Basra ilinde 1000 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulacağını da belirten yetkili, sözleşme kapsamında, Basra ilindeki Artawi petrol sahasının geliştirilmesi ve üretimin günlük 210 bin varile çıkarılması için adım atılacağını da ifade etti.

10 Temmuz 2023'te Irak Petrol Bakanlığı ile Fransız Total Energy şirketi arasında 27 milyar dolar değerinde 4 enerji sözleşmesi imzalandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.