TEBA

Elektrik Bakanlığı: Ürdün elektriği temmuzda Irak'a ulaşacak

EKONOMİ

Irak Elektrik Bakanlığı, Irak ile Ürdün arasındaki elektrik hattının temmuz ayında devreye gireceğini, saatte 50 megavat elektriğin Anbar iline ulaşacağını belirtti.

Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Musa, bugün yaptığı açıklamada, Irak ile Ürdün arasındaki elektrik anlaşmasına değindi.

Irak ile Ürdün arasındaki enerji hattının temmuz ayında hazır olacağını vurgulayan Sözcü Musa, ilk aşama olarak, Irak ulusal elektrik şebekesinin üretimini artırmak için 50 MW kapasiteli Anbar'ın Rutba ilçesine ulaşacak.

Sözcü Musa, “Hat, 1 Haziran'da faaliyete geçmesi planlanan Risha-Qaim-Rutba hattının yapımını gerektirdi ancak hava koşulları, zorlu arazi ve Ürdün tarafını ilgilendiren bazı sorunlar hattın inşasının gecikmesine neden oldu.” dedi.

Irak ile Türkiye arasındaki elektrik hattına da değinen Musa, hattın tamamlandığını kaydederek, “Bu hat hazır ama, Bağdat hizmet bedelini bekliyor.” ifadesini kullandı.

Körfez ülkeleriyle elektrik hatları inşa etmek için beş sözleşme imzalandığını söyleyen Sözcü Musa, bu hatların ilk aşamadan başlaması için yaklaşık bir yıla ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Sözcü Musa, “Irak ve Suudi Arabistan, iki ülke arasındaki iletişim noktaları olan Arar ve Yusfiya istasyonlarının genişletilmesi konusunda anlaşmaya vardı. Hattın ilk aşaması yakında tamamlanacak olan bağlantı noktaları ve hat güzergahları üzerinden 1000 megavatı kapsayacak.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.