TEBA

Elektrik Bakanlığı, General Electric şirketiyle sözleşme imzaladı

EKONOMİ

Irak Elektrik Bakanlığı, General Electric şirketiyle gaz santrallerini güncelleştirmek ve kaybedilen enerjileri geri kazanmak için Haziran ayından itibaren başlayacak bir sözleşme imzaladı.

Irak Elektrik Bakanlığı, General Electric şirketiyle gaz santrallerini güncellemek ve kaybedilen enerjileri geri kazanmak için Haziran ayından itibaren başlayacak bir sözleşme imzaladı.

INA’da yer alan habere göre, Elektrik Bakanı Ali Ziyad Fazıl, Orta Fırat Elektrik Üretim Genel Şirketi ile Amerikan General Electric şirketi arasında gaz santrallerinin güncellenmesine yönelik sözleşme imzalandı.

Elektrik Bakanlığından yapılan açıklamada, Elektrik Bakanı Fazıl, General Electric şirketinin, 12 gaz santraline modern teknolojilerin entegrasyonunu ve 48 üretim ünitesinin verimliliğinin artırılmasını, mevcut birimlerden 548 megavatlık enerjinin geri kazanılmasını üstleneceğini doğruladı. Gelecek Haziran ayında 200 megavatlık enerjinin geri kazanılmasının ilk aşaması olarak tanıtılacağını ve daha sonra diğer enerjilerin kademeli olarak entegre edileceğini belirtti.

Elektrik Bakanı Fazıl, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin Washington ziyareti sırasında, ulusal sisteme 3 bin megavat yeni güç sağlamak için ve Irak genelindeki elektrik santrallerinin 5 yıllık uzun vadeli bakımını sağlamak için General Electric şirketiyle mutabakat zaptı imzaladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.