TEBA

"Doların değerinin yükselmesi geçici"

EKONOMİ

Doların değerinin Irak dinarı karşısında yükselmesinin geçici olduğu belirtilirken, yabancı para birimlerinin satışına ve listelenmesine yönelik çeşitli önlemler uygulanacağı bildirildi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Mali Danışmanı Mazhar Salih, doların değerinin dinar karşısında yükselmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Salih, "Doların değer kazanması, döviz arz ve talebi üzerine çeşitli önlemlerin alınmasından kaynaklanan geçici bir olgudur." dedi.

Sudani'nin Danışmanı Salih, yakın zamanda yerel ve uluslararası bankalar arasında döviz siparişi vermek ve ihraç etmek için gelişmiş bir elektronik platform üzerinde çalışma yapıldığını da aktardı.

Platform üzerine çalışırken çeşitli gözlemler yapıldığını aktaran Salih, bankacılık sisteminde çeşitli bilgiler gözlemlendiğini, dolar ve döviz cinsinden nakit talep etmek için birtakım koşulların belirleneceğini vurguladı.

Salih, "Şu anda olan şey doların piyasada azalması, dolar talebinin de fazla olması fiyatların düşmesine neden oldu. Ancak, önümüzdeki iki hafta içerisinde dolar fiyatları normal seviyeye dönecek." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.