TEBA

DNO, petrol üretimine yeniden başladı

EKONOMİ

Norveçli petrol ve gaz şirketi DNO, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nde (IKBY) petrol üretimine yeniden başladığını duyurdu.

DNO’dan bugün yapılan açıklamada, şirketin Tawke sahasında yeniden petrol üretimine başladığı belirtilirken, petrolün Irak ve IKBY'nin iç ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı aktarıldı.

Tawke petrol sahasındaki üretimin bir kısmının geçen ay yeniden başladığı vurgulanan açıklamada, “Tawke sahası günde yaklaşık 40 bin varil petrol üretiyor ve bunun bir kısmı tankerlerle yerel şirketlere satılıyor.” denildi.

Üretilen petrolün iç piyasalarda geçmişe göre daha düşük fiyatlarla işlem göreceği ifade edilen açıklamada, Tawke sahasına yakın olan Fişhabur Sahasında petrol üretimine henüz başlamadıkları bildirildi.

Norveçli bir petrol şirketi olan DNO, dört aylık bir aradan sonra Tawke petrol sahasında üretimine yeniden başladı ve şu anda günde 40 bin varil petrol üretiyor.

Tawke CEO'su Bejan Musavar Rahmani, yaptığı açıklamada, "Boru hattıyla petrol ihracatının yeniden başlaması konusunda net bir beklenti olmasa da petrolü kara yoluyla iç piyasaya taşıyan tankerlerin sayısı arttı." ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.