TEBA

Bakan Bolat: Irak ve Türkiye iş birliğini artırmak noktasında anlaştık

EKONOMİ

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Kalkınma Yolu Projesi'nin başarıyla hayata geçirilmesi hususunda kritik konumda olan Irak ve Türkiye iş birliğini artırmak noktasında anlaştık.” dedi.

Irak Ulaştırma Bakanı Sayın Muheybis Acimi El-Sadavi ile Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, başkent Bağdat’ta bir araya geldi.

Ömer Bolat, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Görüşmede, Ankara Deklarasyonunda da uzlaşıldığı üzere, Kalkınma Yolu Projesi'nin başarıyla hayata geçirilmesi hususunda kritik konumda olan Irak ve Türkiye iş birliğini artırmak noktasında anlaştık. Iraklı Bakan El-Sadavi’ye proje kapsamındaki demir yolu ve otoyolların yapımı sürecinde ortak projeler üretmemizin büyük önem arz ettiğini ve bu muazzam projenin hayata geçirilme sürecinde firmalarımızın katkı sağlayabileceğini ilettik.” dedi.

Bolat açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Bu hattın inşası ve ülkelerimiz arasında yeni sınır kapılarıyla desteklenecek alternatif geçiş noktaları ile Asya ve Avrupa arasında kurulacak yeni ulaştırma koridorunda Türkiye ve Irak kilit öneme sahip olacaktır.

Görüşmede ayrıca transit geçişler için yasal altyapısını tamamlayan ve TIR Sözleşmesi’ni yürürlüğe koymaya hazırlanan Irak’a her türlü teknik desteği sağlayabileceğimizi ve tecrübe paylaşacağımızı ifade ettik.

Irak Ulaştırma Bakanı El-Sadavi’nin tüm bu konularda bizimle tam bir iş birliği içinde olduğunu görmek bizleri son derece memnun etti.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.