TEBA

Bakan Abdulcebbar: Petrol ve doğalgaz üretimimiz artacak

EKONOMİ

Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar, bakanlığn birkaç yıl içinde petrol ve doğalgaz üretimini 17 milyar dolara artırma planının olduğunu belirtti.

Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar, bakanlığın birkaç yıl içinde petrol ve doğalgaz üretimini 17 milyar dolara artırma planının olduğunu belirtti.

Abdulcabbar, düzenlediği basın toplantısında, "Irak, önümüzdeki yıllarda üretim kapasitesini 17 milyar dolara ulaştırmaya çalışıyor." dedi.

Bakan Abdulcabbar ayrıca, "Tüm lisanslı şirketler, petrol ve doğalgaz üretimi planlarını hızlandırmak için yönlendirildi. Total gibi büyük şirketle yeni bir sözleşmemiz ve Chevron şirketi ile görüşmelerimiz var." ifadesini kullandı.

Yatırımlarla ilgili hedeflerine değinen Abdulcebbar, "Irak'ın bir hedefi var. Ekonomik sorunlar nedeniyle 2014, 2017 ve 2020'de yaratılan yatırım boşluğunu doldurmak için çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Abdulcebbar, "Şu anda petrolün varil fiyatı 100 ila 110 dolar arasında. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, üretici ile tüketici arasında bir denge kurmayı hedefliyor." ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.