TEBA

Zelenskiy’den Putin’e yanıt

Dünya

Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'da ilhak edilen Herson ve Luhansk'a gitmesine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'den de karşı hamle geldi. Zelenskiy’de Donbas bölgesinde cephe hattını ziyaret etti.

Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'da Herson ve Luhansk ziyaretlerine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’de cephe hattına giderek yanıt verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Donbas bölgesinde Donetsk'in hemen kuzeyinde yer alan Avdiyivka şehrindeki Ukraynalı askerleri ziyaret etti. Zelenski ziyaret sırasında bölgedeki savaş durumu hakkında ilk elden bilgileri dinledi ve askerlere ödüller dağıttı.

Zelenskiy'nin, Rusya’nın topyekun işgalinin en ağır darbesini vurduğu bölgelerine yaptığı ziyaretler, geçtiğimiz aydan bu yana hız kazandı ve genellikle bu seyahatlerde tren kullanıldı. Putin'de olduğu gibi, Ukrayna liderinin savaş zamanı gezileri genellikle bir bölgeden ayrılana kadar duyurulmuyor.

Vladimir Zelenskiy, “Size ve ailelerinize sağlık diliyorum ve her gün yürüdüğünüz yol için her Ukraynalı adına size içtenlikle teşekkür ederim. Ukrayna'ya zafer. Hepinizi görmek ve böylesine güçlü elleri sıkmak çok güzel. Ukrayna'nın gerçek hayatı ve geleceği bu ellerde. Görüşmemizden ve Ukrayna’da bu kadar güçlü insanların olması gerçeğinden gurur duyuyorum. Bu yüzden dayanın ve kendinize iyi bakın. Geleceğimiz size bağlı.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.