TEBA

Yunanistan, tren kazasının nedenini açıkladı

Dünya

Yunanistan’da meydana gelen ülke tarihindeki en büyük tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e yükseldi. Feci kaza sonrası Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ederken Başbakan Miçotakis de tren kazasının "trajik bir insan hatasından" kaynaklandığını söyledi.

Atina’dan hareket eden yolcu treni Yunanistan’ın başkentinden yaklaşık 380 kilometre mesafede bulunan Larisa kentinin Tembi mevkiinde, Selanik’den Larisa’ya gitmekte olan yük treniyle sabah saatlerinde çarpıştı. 43 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan feci kaza sonucunda Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifasını sunarken “Böylesi trajik bir olay gerçekleştiğinde hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır.” dedi.

Yazılı açıklamada görevinden istifa ettiğini ve "bunun kurbanların anısını onurlandırmak için yapabileceğinin en azı olduğunu" belirtti. Karamanlis ayrıca devletin "uzun süredir devam eden" hatalarının sorumluluğunu aldığını vurguladı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis 43 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının nedenini açıkladı. Miçotakis, tren kazasının "trajik bir insan hatasından" kaynaklandığını söyledi. Polis Larisa'daki İstasyon Şefi'nin ihmalle ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla tutukladı. Sinyallerden sorumlu 59 yaşındaki şefin suçlamaları reddettiği ve kazanın muhtemel bir teknik hatadan meydana gelmiş olabileceğini söylediği kaydedildi.

Cesetler tanınmayacak halde

Larisa Belediyesi, bazı cesetlerin tanınamayacak halde olması nedeniyle kimliklerinin genetik testlerle belirleneceğini açıkladı. Larisa'daki bir hastanede, trendeki yolcuların yakınlarının DNA örnekleri vermeye başladığını duyurdu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.