TEBA

Yeni Zelanda Başbakanı mikrofonu unutup küfür etti

Dünya

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, parlamento görüşmeleri sırasında mikrofonunun açık olduğunu unuttu ve başka bir siyasetçiye küfretti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, parlamentonun televizyon kanalında canlı yayımlanan bugünkü oturumda mikrofonunun açık olduğunu unutarak muhalif parti liderine küfretti. Parlamentoda, sağcı ACT partisinin lideri David Seymour, Başbakan Ardern'den siyasi kariyerinde yaptığı hatanın ardından özür dileyip bunu düzeltmeye çalıştığı bir örnek vermesini istedi.

Ardern ise pandemide uygulanan tecrit önlemlerini örnek göstererek, bunların halkı zorladığını ama şikayetleri değerlendirerek gerekli iyileştirmeleri yaptıklarını belirtti.

Başbakan, konuşmasını tamamladıktan sonra yardımcısı Grant Robertson'ın yanına oturdu. Bu sırada mikrofonu açık kalan Ardern'in, Seymour'a "Kendini beğenmiş p**t" dediği duyuldu.

120 kişilik parlamentoda 10 koltuğa sahip muhalif partinin lideri, oturumun ardından yaptığı açıklamada "Bazen işe yaramaz bir Maori'yim bazen de kendini beğenmiş bir p**tum" ifadelerini kullandı.

Seymour, yaşananların ardından Ardern'in kendisinden özür dilediğini söyledi. "Aslında yükselen fiyatlardan mağdur olan Yeni Zelandalılardan özür dilenmesini istiyoruz." diyen siyasetçi, Ardern'le konuştuklarını ve aralarında anlaşmazlık olmadığını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.