TEBA

Ukrayna'ya ait İHA, Rusya'da yerleşim yerine çakıldı: 2 yaralı

Dünya

Rusya'nın Kireyevsk kasabasına Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen İHA düştü. İHA'nın yerleşim yerine çakılmasının ardından meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı.

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı Ukrayna'yı işgal girişimi halen davem ediyor. Her iki tarafın da binlerce kayıp verdiği savaşta kullanılan İHA ve SİHA'lar kritik öneme sahip. Çatışma bölgelerinin dışında da keşif için kullanılan İHA ve SİHA'lar savaşın gidişatını değiştiriyor. Ukrayna'nın savaşın ilk gününden bu yana kullandığı Tu-141 tipi İHA, bu sefer planları alt üst etti.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın güneybatısındaki Tula bölgesinde yer alan Kireyevsk kasabasında Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen Tu-141 tipi İHA yere çakıldı. İHA'nın düşmesi sonucu bölgede şiddetli bir patlama meydana geldi.


Kasabanın merkezinde meydana gelen patlama nedeniyle 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Patlamanın yaşandığı bölgede büyük bir çukur oluşurken, çok sayıda binada hasar meydana geldi.


Acil Durumlar Bakanlığına bağlı ekipler olay yerine sevk edilirken, patlama ile ilgili soruşturma başlatıldı. Rus basınının kolluk kuvvetlerine dayandırdığı haberlerde, keşif ve istihbarat amacıyla kullanılan İHA’ya patlayıcı yüklendiği aktarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.