TEBA

“Ukrayna, Rusya'ya karşı büyük bir taarruza geçecek”

Dünya

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'ya karşı taarruza geçeceklerini, hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını söyledi. 

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'ya karşı taarruza geçeceklerini, hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını söyledi. 

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rus güçlerine karşı büyük bir taarruza hazırlandıklarını hatta hazırlıkların neredeyse tamamlandığını, harekete geçmek için hazır olduklarını söyledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Reznikov, ''Tanrı’nın izni, uygun hava koşulları ve komutanlarımızın kararı olduğu anda taarruzu yapacağız.'' dedi. Bakan, taarruzun başlangıç tarihini bildirmedi.


Ukrayna bu büyük taarruzla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan işgal girişiminde yönü değiştirmeyi amaçlıyor. Rusya, işgal sırasında Ukrayna'nın doğusunda, güneyinde ve güneydoğusunda geniş toprak parçalarını kontrolü altına aldı. Ukrayna ordusu en son günlük raporunda, çatışmaların en yoğun olarak doğudaki Bahmut kentinin devam ettiğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın yabancı müttefiklerinin ve ortaklarının vadettiği savaş gereçlerinin neredeyse tamamının Ukrayna’ya teslim edildiğini bu hafta açıklamıştı. Ukrayna’ya 1.550’den fazla zırhlı araç, 230 tank ve diğer ekipman ve büyük miktarda cephane gönderildi.


İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre, Reznikov ülkesinin birçok modern ekipmanı olduğunu, bunların arasında “demir yumruk” işlevi görecek silahların bulunduğunu ve Batı’dan gelen bazı ekipmanlara yönelik birliklerin eğitiminin devam ettiğini belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.