TEBA

Ukrayna ile Rusya’dan yeni esir takası

Dünya

Rusya ve Ukrayna arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaşta bir esir takası daha gerçekleştirildi. İki taraftan toplamda 220 asker serbest bırakıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Her iki taraf arasındaki müzakereler çok uzun bir süredir gerçekleşmese de zaman zaman esir takasları yapılıyor. Son olarak Rusya ve Ukrayna arasında yapılan esir takasında 220 asker serbest bırakıldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak yaptığı açıklamada, Rusya tarafından toplam 130 Ukraynalının geri alındığını duyurdu. Yermak, geri alınan 130 kişiden 126'sının orduda görevli asker 4 kişinin de sivil korucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yeni bir esir takasında toplam 130 kişinin evine dönmesini sağladık. Bugün geri alınanların çoğunda ağır yaralanmalar var. Başkan Zelenskiy'in dediği gibi her birine devlet bakacaktır. Kahramanlarımızın hepsi devletimizin onlara değer verdiğin bilmelidir.''

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, 90 Rus askerinin Ukrayna'dan geri alındığı duyurularak, "Kiev rejiminin kontrolünde bulunan topraklardan ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olan 90 Rus askeri geri getirildi" denildi.


Geri alınan askerlerin Rus Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla başkent Moskova'ya götürüldüğü ifade edilen açıklamada, askerlere tıbbi ve psikolojik destek verileceği aktarıldı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı görüntülerde, geri alınan Rus askerlerinin yetkililere teşekkür ettiği ve bazı askerlerin aileleri ile telefon görüşmesi yaptığı görüldü. Rus askerlerinin Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinden Moskova'ya transfer edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.