TEBA

Trump’ın Erdoğan’la ilgili ses kaydı sızdırıldı

Dünya

Amerikan basını tarafından yayınlanan ses kayıtlarında eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ses kaydı sızdırıldı. ABD’li gazeteci tarafından çıkarılan ses kaydında Trump’ın Erdoğan için “Herkes O'nun için 'Ne korkunç bir adam' diyor. Ama ben Erdoğan'la iyi anlaşıyorum” dediği öğrenildi.

ABD’li gazeteci Bob Woodward, ABD eski Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmelerin ses kaydını yayınladı. “The Trump Tapes” adı olarak duyurulan 8 saatlik ses kaydında Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve kısa bir yerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsettiği duyuldu.

Çin, Rusya ve Kuzey Kore’den bahseden Trump’ın bu ülkelerin nükleer gücüne vurgu yaptığı ve yürüttüğü diplomasi övüldü. Trump ayrıca Putin için ‘Putin’i seviyorum. İlişkimiz iyi. Rusya’yla iyi geçinmek kötü bir şey değil, tamam mı’ dediği duyuldu.

Ses kaydında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili de Trump’ın sözleri duyuldu. CNN International'de yer alan habere göre 2020’nin Ocak ayındaki ses kaydında Trump’ın Erdoğan için “Belki de öyle olmaması gerekiyor ama ben Erdoğan'la iyi anlaşıyorum. Çünkü, herkes O'nun için 'Ne korkunç bir adam' diyor. Fakat biliyorsun benim için iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

Trump'ın ses kaydının devamında, "Çok komik. Biliyor musun, sahip olduğum ilişkiler ne kadar sert ve kaba olursa, onlarla o kadar iyi anlaşıyorum. Bir gün bana bunu açıklarsın, tamam mı? Belki bu kötü bir şey değildir. Kolay olanları o kadar sevmiyorumdur ya da o kadar iyi anlaşmıyorumdur" yorumunu yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.