TEBA

Taliban'dan kadınlara bir yasak daha!

Dünya

Afganistan'da Taliban yönetimi, kız öğrencilerin üniversiteye gitmesini yasaklamasının ardından yeni bir adım atarak sivil toplum kuruluşlarında kadınların çalışmasını askıya aldı.

Afganistan'da Taliban yönetimi, kız öğrencilerin üniversiteye gitmesini yasaklamasının ardından yeni bir adım atarak sivil toplum kuruluşlarında kadınların çalışmasını askıya aldı.  Taliban yönetimi, ikinci bir duyuruya kadar sivil toplum kuruluşlarının kadın personel çalıştırmasını askıya aldığını açıkladı.ABD ve İsveç karara tepki gösterdi.

Söz konusu kararın ülkedeki tüm STK'lara gönderildiği, karara uymayanların lisanslarının iptal edileceği belirtildi.

ABD: Derin endişe duyuyoruz

Taliban yönetiminin kararına ABD tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sosyal medya hesabından, "Yasağın, ülkedeki milyonlarca kişi için hayati olan yardımları kesintiye uğratmasından derin endişe duyduğunu" yazdı.

Kararın, Afgan halkı için yıkıcı olabileceğini vurguladı.

İsviçre: Yasak kararına şok olduk

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Asya Pasifik Bölümü Başkanı Heinrich Schellenberg, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsviçre'nin, Taliban'ın Afganistan'daki kadınların ulusal ve uluslararası STK'larda çalışmasını yasaklamasını planlamasını öğrendiğinde şok olduğunu belirtti.

Schellenberg, "İnsani çabaların sonuçlarını değerlendiriyoruz ve Taliban'a bu kararını yeniden değerlendirmesi için çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.